Drie degradatiekandidaten, drie vragen: "Ik geef Mechelen nog één procent kans"

Yannick Lambrecht Sander De Graeve
Yannick Lambrecht en Sander De Graeve
| 1 reacties
Drie degradatiekandidaten, drie vragen: "Ik geef Mechelen nog één procent kans"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de supporters van Lokeren, Mechelen en Eupen blijft het in spanning afwachten of hun ploeg erin blijft. Daarom stelt Voetbalkrant.com dezelfde drie vragen bij de drie degradatiekandidaten. Hier: Patrik Vander Beeuren van KVM-Side Laakdal/Oelegem voor KV Mechelen.

Hoeveel kans geef je je ploeg?

"Euhm, Één percent. Omdat ik Eupen niet meer zie verliezen en Mechelen wel. Ik zie Mechelen vier op zes halen en Eupen zes op zes. Ze gaan op Antwerp winnen en op Standard drie punten pakken wordt moeilijk."

Wat als het toch 1B wordt?

"Dat zou een grote ramp zijn. De loonkost van de hele spelerskern is gestegen van 155.000 naar 255.000 euro. Wie gaat er van die mannen nog in 1B gaan sjotten? Je gaat er twintig moeten wegsturen. Als je ziet wat het laatste jaar aangekocht is, daar is niets deftigs bij. Van de zestien aankopen zijn er maar twee deftige. Al wie met de club zou begaan moeten zijn, waarom laten ze dan zoveel geld betalen voor simpele spelers. Na de trainers Brys en Maes hebben ze geen enkele goeie trainer gehad. De mentaliteit is erg achteruit gegaan. Hoe kan je met deze kern amper vijf keer winnen. Ik ga al 35 jaar alle weken zien, waarom zou ik dat niet doen als ze zakken?"

Wie van de andere twee mag zich samen met jouw club redden?

"Wie erin blijft, speelt geen rol. Ik dacht dat Lokeren er nog uit zou gaan, want zij zijn de slechtste ploeg van de drie. Al een heel jaar lang. Die bakken er helemaal niets meer van. Maar door zelf gelijk te spelen, hebben we het verpest."

Lees HIER hoe ze bij Lokeren op deze vragen antwoordden en HIER hoe die van Eupen erover denken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties