Drama op zaterdag, bezinning op zondag: "We gaan in een tijdspanne van twee uur van een trouwpartij naar de koffietafel"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Mechelen
| 5 reacties
Drama op zaterdag, bezinning op zondag: "We gaan in een tijdspanne van twee uur van een trouwpartij naar de koffietafel"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen had tot vorige week de beste uitgangspositie in de degradatiestrijd, maar liet twee punten liggen tegen Charleroi terwijl de concurrent in Eupen een onverhoopte zege bij elkaar voetbalde. Plots heeft Malinwa het niet meer volledig in eigen handen.

"We gaan in een tijdspanne van twee uur van een trouwpartij naar de koffietafel. Het feit dat we onszelf niet konden belonen en Eupen wel, dat hakt erin," begint de coach op de persconferentie.

Van Wijk was nochtans wel tevreden over de intenties van zijn ploeg. “Mijn enige kritiek is dat we momenten als de penalty en de twee grote kansen daarna niet grijpen. In de eindafrekening kan dat zwaar doorwegen. Maar deze jongens doen hun stinkende best en geven zich 100% voor club en zichzelf.”

We merkten op training dat we een zware boks hebben gekregen

“Het was vooral moeilijk op mentaal vlak. We hebben ons programma daarom een stuk aangepast,” zegt Van Wijk. "Zondag kregen de spelers vrij, wat geen gewoonte is,  maar ze waren wel vrij om naar de club te komen. Dat hebben er veel gedaan en dat doet me deugd."

"We merkten op training dat we een zware boks hebben gekregen. Daarom was de coaching meer vrij en ontspannen, tot donderdag. Dan hebben we er terug de pees opgelegd", aldus Dennis Van Wijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties