Wie zal degraderen? Lokeren kan zijn eigen vel redden, Mechelen en Eupen spelen met het mes tussen de tanden

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Wie zal degraderen? Lokeren kan zijn eigen vel redden, Mechelen en Eupen spelen met het mes tussen de tanden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog drie blijven er over: Lokeren, Mechelen en Eupen. De eerste kan zich zaterdag in Moeskroen verzekeren van het behoud en wees maar zeker dat de andere twee bijna evenveel op de andere gaan letten als op zichzelf. Smakelijk recept voor een zaterdagavond vol spanning.

Standard - Mechelen

Net als Standard in zijn beste vorm verkeert moet Mechelen er zijn laatste uitmatch gaan spelen. Hoegenaamd geen cadeau voor Dennis Van Wijk en de zijnen. Punten pakken is een noodzaak om op een speeldag van het einde weg te komen van die laatste plaats, maar de uitslag van Eupen zal daar ook een bijzonder grote rol in spelen. 

Bovendien kreeg Malinwa de dag ervoor nog een domper te verwerken: Dimitris Kolovos heeft te veel last aan zijn adductoren en haalt de wedstrijdselectie niet. Verdier geraakt eveneens niet fit, verder ontbreken dezelfde namen als de vorige weken.

Antwerp - Eupen

Welk Antwerp gaan we te zien krijgen: de ploeg die zich nog wil kwalificeren voor play-off 1, of de ploeg die het noorden volledig kwijt is en daarom sinds nieuwjaar niet meer kon winnen? Eupen zal alvast hopen dat er geen ommekeer in zit. 

De Panda's leken op een bepaald moment gedoemd, maar vochten zich terug in de strijd en komen van een felbevochten overwinning tegen Lokeren. Motivatie zal alleszins niet ontbreken. Ze doen het wel zonder ancien Mbaye Leye: de goalgetter keert terug uit schorsing, maar Makélélé neemt hem niet mee.

Moeskroen - Lokeren

De Henegouwers zijn de enigen die al zeker zijn van play-off 2 en hebben dus niets meer op het spel staan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het Lokeren het gemakkelijk mag opnemen, maar bij winst zijn ze wel altijd zeker van behoud. Puntenverlies kan mogelijk betekenen dat het nog op de laatste speeldag aankomt. 

Peter Maes kan wel al zijn sterkhouders in de strijd gooien. Enkel Marko Miric moet afhaken door ziekte, Joher Rassoul is nog steeds niet hersteld van zijn blessure.

U kan flink wat leuke zaakjes doen. Een stunt van Kortrijk maakt van onze gratis bonus tot 80 euro aan 200% al meteen 840 euro, als Mechelen wint is dat toch ook al een knappe 333 euro. Waag je kans! 

Wie gaat er volgens jou degraderen?

40%
40%
20%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties