Mignolet zit in moeilijke situatie: "Volgend seizoen? Ik wil spelen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Tubeke
| 0 reacties
Mignolet zit in moeilijke situatie: "Volgend seizoen? Ik wil spelen"
Foto: © photonews

Simon Mignolet moet het bij Liverpool doen met sporadisch eens een match. Sinds Jürgen Klopp voor Loris Karius koos, moet hij voor het eerst in zijn carrière leven met de status van nummer 2. "Niet makkelijk, maar ik blijf hard werken."

Mignolet speelde in 2018 twee matchen met Liverpool. "Ik moet ermee leven hé. Ik moet geconcentreerd blijven en dat doe ik ook. Ik blijf professioneel en moet me klaar houden voor het moment dat de coach beroep op me wil doen. Mentaal ben ik klaar om te spelen", aldus de nummer 2 van de Rode Duivels.

Tegen Saudi-Arabië staat hij zonder twijfel tussen de palen. Maar zijn situatie bij The Reds is wel onhoudbaar. "Volgend seizoen? Dat weet ik nog niet en ik hou me er ook niet mee bzeig. Er zijn nog heel wat belangrijke matchen met Liverpool in de Premier League en de Champions League. En ook met de Rode Duivels... Maar ik ben net 30 geworden en het is duidelijk dat ik in mijn situatie regelmatig wil spelen."

Er kan nog veel gebeuren tot het einde van het seizoen

Mignolet laat zich echter niet zomaar opzijschuiven. Hij heeft immers nog drie jaar contract bij Liverpool. "Je kan twee dingen doen in deze situatie: je kan je kop laten hangen of gewoon hard blijven trainen, zoals ik altijd al deed. Er kan nog veel gebeuren tot het einde van het seizoen. Een blessure, zoals hier met Thibaut, en alles verandert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties