Tekenen aan de wand: KV Kortrijk heeft alles in huis om volgend seizoen dé subtopper te worden

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 12 reacties
Tekenen aan de wand: KV Kortrijk heeft alles in huis om volgend seizoen dé subtopper te worden

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Staat de grootste comebackploeg van dit seizoen volgende keer vanaf het begin bovenaan? Dat zou zomaar kunnen, want KV Kortrijk is een aanloop aan het nemen om er volgend seizoen aan volle snelheid in te vliegen.

U hebt ongetwijfeld al gemerkt dat de meeste clubs hun sterkhouders stevig vastklampen, met alle kapers op de kust en een transferperiode voor de deur. Maar ondertussen kondigt KV Kortrijk de ene contractverlenging na de andere aan.

Gouden Stier Teddy Chevalier (16G, 4A) en Idir Ouali (4G, 7A) zijn de twee efficiëntste spelers en hebben allebei al bijgetekend, dus van de aanvallende drietand valt enkel huurling Jeremy Perbet (7G) weg. Daarnaast hebben linkerflank Kristof D'Haene en draaischijf Yevhen Makarenko, die door velen te goed geacht wordt voor Kortrijk, ook gekozen voor een langer verblijf. Bovenop belangrijke pionnen zoals bijvoorbeeld sluitstuk Thomas Kaminski die nog een meerjarig contract hebben.

Bovendien is de architect van het hele plannetje er volgend seizoen vanaf dag één bij: Glen De Boeck kreeg na lange onderhandelingen immers een contract voor onbepaalde duur. Wat wil je ook met zijn prestatie? 

KVK zat in zak en as onder Anastasiou, maar De Boeck kwam zonder al te grote verwachtingen aan en tilde de ploeg van de vijftiende naar de vijfde plaats. Pas in de laatste speeldagen greep Kortrijk nog op de valreep naast play-off 1. Een rapport van 43 op 63, daar kun je moeilijk naast.

Subtop

Alle positiewissels en tactieken zijn ingewerkt en iedereen kent elkaar. Allerlei veranderingen doorvoeren midden in het seizoen gaat dus niet meer nodig zijn, integendeel: de lopende PO2-campagne is eigenlijk al een voorbereiding op volgend seizoen. Deze ploeg, die grotendeels bij elkaar zal blijven, is gerodeerd en heeft alles in huis om een gevaarlijke subtopper te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties