Heeft Club Brugge hem te snel laten gaan? 'Speciale' spits die hoge verwachtingen niet kon inlossen, versiert toptransfer

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 15 reacties
Heeft Club Brugge hem te snel laten gaan? 'Speciale' spits die hoge verwachtingen niet kon inlossen, versiert toptransfer
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het hing al even in de lucht en is nu ook beklonken: Nicolás Castillo versiert een toptransfer naar de Portugese topclub Benfica. De 25-jarige Chileen tekent in Lissabon een contract voor maar liefst vijf seizoenen.

Spits met een handleiding Castillo kent u natuurlijk beter als ex-spits van Club Brugge. Het Chileense woelwater moest bij blauw-zwart de opvolger worden van Carlos Bacca en zijn debuut begin 2014 was alvast veelbelovend. Al in zijn eerste competitiematch op het veld van Genk scoorde hij een fraai doelpunt. 

Tal van omzwervingen

El Guerrero kon zich ondanks zijn onmiskenbare kwaliteiten echter nooit volledig doorzetten. In de eerste helft van het seizoen 2014/2015 trof hij nog wel 8 keer raak in 18 matchen, maar desondanks mocht hij op huurbasis beschikken. Wat volgde waren weinig succesvolle episodes bij het Duitse Mainz en het Italiaanse Frosinone. 

In eigen land kwam Castillo echter wel weer boven water. Bij zijn ex-club Universidad Católica ontpopte hij zich tot een echte killer, waarna hij een mooie transfer versierde naar het Mexicaanse Pumas UNAM. Ook daar maakte de Chileense international het waar en zo komt hij nu opnieuw in Europa terecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties