Vijfvoudige Rode Duivel assisteert Stijn Vreven bij Beerschot: "Kijk er echt naar uit om er weer in te vliegen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 11 reacties
Vijfvoudige Rode Duivel assisteert Stijn Vreven bij Beerschot: "Kijk er echt naar uit om er weer in te vliegen"

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Stijn Vreven moet Beerschot Wilrijk straks naar de Jupiler Pro League loodsen en om dat kunststukje te flikken, krijgt hij de steun van maar liefst negen mensen. Van een omvangrijke technische staf gesproken. Een van die assistenten is Frank Dauwen.

De intussen 50-jarige ex-speler van Lierse, AA Gent en Westerlo geeft op de clubwebsite wat toelichting bij zijn rol: "Nu maandag gaan we met z'n allen rond de tafel zitten om de onderlinge bevoegdheden duidelijk af te lijnen en onze werkmethodes af te spreken. Voor mij persoonlijk staat het op punt stellen van de defensieve organisatie centraal. En volgende vrijdag beginnen de groepstrainingen. Ik kijk er echt naar uit om er weer in te vliegen."

Keuze snel gemaakt

Hoe belandde Dauwen, die tijdens zijn carrière ook vijf caps verzamelde voor de Rode Duivels, eigenlijk bij Beerschot? "Da's een heel kort verhaal. Ik werd gecontacteerd door Jan Van Winckel, met wie ik in de periode 2013-2015 nog samenwerkte in Saudi-Arabië, en aangezien ik aan een nieuwe uitdaging toe was en weinig andere opties had, was mijn keuze snel gemaakt", aldus Dauwen. 

"'Beerschot' of KFCO Beerschot Wilrijk, is immers een naam in België. Een traditieclub. En werken met Jan Van Winckel was me eerder ook al prima bevallen, want dan weet je dat alles professioneel op punt staat, dat er een duidelijk beleid is en alles vlot verloopt. Overigens ben ik het gewoon om met zo'n uitgebreide technische staf te werken, want dat was in Saudi-Arabië ook al het geval." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties