Hoe Coucke in amper drie maanden het budget in evenwicht bracht: "We zijn niet meer verplicht om Dendoncker te verkopen"
Hermès Van Damme en Redactie vanuit Mierlo
| 54 reacties

Hoe Marc Coucke in amper drie maanden het budget van Anderlecht in evenwicht bracht

Hoe Coucke in amper drie maanden het budget in evenwicht bracht: "We zijn niet meer verplicht om Dendoncker te verkopen"

Dinsdag nodigde Anderlecht de pers uit op de stage in het Nederlandse Mierlo. We hadden er de kans om te luisteren naar de drie sterke mannen van RSCA 2.0: Hein Vanhaezebrouck, Luc Devroe en Marc Coucke. Vooral de voorzitter heeft de club al onherkenbaar veranderd.

Break-even

“We zijn de voorbije drie maanden enorm bezig geweest met het budget. De gemiste kwalificatie voor de Champions League kost ons 15 miljoen euro en dat is niet zomaar op te halen, maar intussen is dat alweer opgelost. Voor dit seizoen zitten we zo goed als break-even (geen winst, geen verlies). Je kunt je niet inbeelden wat we allemaal klaargespeeld hebben in de laatste drie maanden.”

Stadion in de steigers

“Het stadion is momenteel onder constructie. Er komt een zaal voor networking na de wedstrijden en de eretribune wordt uitgebreid van 200 naar 1.000 plaatsen. Twee mensen zullen daar nooit moeten betalen: Paul Van Himst en Eddy Merckx. De andere 998 zijn wel betalend.”

Er zal een vernieuwde businesstribune komen rechtover de eretribune, de staantribune (waar Mauves Army staat) krijgt 1.000 extra plaatsen, er komt een fandorp, foodtrucks,… Met die kleine details maak je een grote club. Je begrijpt dus ook dat een nieuw stadion niet voor direct zal zijn.”

Nieuwe sponsors

“Het was zaak om de kosten te verlagen en de inkomsten te verhogen. We hebben daarvoor nieuwe sponsors gevonden en de huidige contracten opengebroken. Het is trouwens mede dankzij die nieuwe sponsors dat we een break-even konden bereiken.”

“Daarnaast gaan we investeren in de jeugd, vooral van 15 tot 16 jaar, het vrouwenvoetbal en de gemeenschappen rond Anderlecht. Het draait dus niet enkel om sparen, je moet geld slim investeren om er nadien een grote winst uit te halen.”

Dendoncker

“De verkoop van Dendoncker is geen vereiste meer om ons financieel evenwicht te halen. Dat is ook de grootste reden dat ik die break-even zo snel mogelijk wou bereiken.  We zijn niet meer verplicht om hem voor x aantal miljoenen te verkopen. Dat is geen probleem meer. Leander wil vertrekken en er is interesse genoeg voor hem.”

Prijs van de abonnementen

“Enkele abonnementsformules blijven hetzelfde, maar sommige worden verhoogd en ze verkopen nu al beter dan vorig seizoen!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties