Videoref nu ook op het WK de gebeten hond: "Absoluut onaanvaardbaar" en "Het is een WK, geen speeltuin"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Videoref nu ook op het WK de gebeten hond: "Absoluut onaanvaardbaar" en "Het is een WK, geen speeltuin"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Belgische competitie was er heel wat te doen over de videoref en ook op het WK ligt de VAR intussen onder vuur. En nog geen klein beetje. Vooral eergisteren liep het de spuigaten uit.

Werner Helsen, de Belgische professor verbonden aan de KU Leuven die mee aan de basis lag van de invoering van de VAR op de wereldbeker, is bijzonder kritisch: De FIFA geeft geen cijfers vrij, maar ik denk dat er nog steeds meer juiste dan foute beslissingen werden genomen en dat moeten we toejuichen. Maar het neemt niet weg dat het aantal foute beslissingen absoluut onaanvaardbaar is", klinkt het in Het Nieuwsblad

Resultaatbepalend

"Naar wat ik heb gehoord, zijn er geen technologische problemen geweest. Het moet dus om menselijke fouten gaan. Of de VAR heeft de fase niet gezien, of hij heeft ze verkeerd geïnterpreteerd, of hij heeft te laat gecommuniceerd. Hoe dan ook: dat is telkens ontoelaatbaar, net omdat die fases vaak resultaatbepalend waren. En dan heb ik het niet alleen over strafschoppen en buitenspelfases, maar ook over gele en rode kaarten", aldus Helsen.

"Het is een WK, geen speeltuin. De videorefs werden doorgedreven opgeleid. Ik hoop dat ze vrijdag de fouten toegeven en laten we bidden dat ze in de volgende rondes - matchen op leven en dood - niet meer voorkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties