AA Gent-aanwinst liet sedert het najaar van 2015 nagenoeg niets meer zien: "Voor hem is het niet 5 voor 12, maar al 1 over 12"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
AA Gent-aanwinst liet sedert het najaar van 2015 nagenoeg niets meer zien: "Voor hem is het niet 5 voor 12, maar al 1 over 12"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent haalde eind vorige maand Jean-Luc Dompé weg bij Standard. De 22-jarige flankspeler tekende bij de Buffalo's een contract voor twee seizoenen.

Na enkele sterke maanden in het najaar van 2015, versierde Dompé een toptransfer van STVV naar Standard. De Rouches betaalden 2 miljoen euro voor de winger, die de verwachtingen niet kon inlossen. Bij AA Gent wil hij zijn carrière nieuw leven inblazen.

"Jean-Luc Dompé weet maar al te goed voor welke loodzware opdracht hij staat", benadrukt algemeen manager Michel Louwagie in Sport/Voetbalmaagazine. "Dompé is een twijfelgeval. Hij blijft een profvoetballer met ongelofelijk veel troeven: bijzonder snel, zeker op de eerste meters, heel vinnig en technisch behoorlijk. Die explosiviteit valt moeilijk te vinden en zorgt voor verschil."

Een nu-of-nooitgeval

Dompé mentaal op de rails houden, wordt de moeilijkste taak. "Natuurlijk zitten we ook met zijn wispelturig karakter. Met de juiste discipline moet hij aan de top komen. Een mooie uitdaging, om te zien of Dompé dat kan opbrengen."

"De bal ligt in zijn kamp, want hij zit toch stilaan aan zijn ultieme kans. Voor hem is het niet 5 voor 12, maar al 1 over 12. Dompé zal zich vooral professioneel moeten opstellen en de juiste werkethiek tonen, wat hij vroeger niet altijd deed. Jean-Luc verkeerde in een uitzichtloze situatie. Het is een nu-of-nooitgeval", besluit Louwagie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties