Mannaert heeft meer revolutionaire ideeën: "Ex-voetballers of -trainers in het scheidsrechterskorps"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 12 reacties
Mannaert heeft meer revolutionaire ideeën: "Ex-voetballers of -trainers in het scheidsrechterskorps"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Mannaert, CEO van Club Brugge, maakt een drukke agenda op voor de volgende vergadering met de raad van bestuur van de Pro League. Na zijn ideeën voor de transferperiodes wil hij nu ook veranderingen doorvoeren voor de scheidsrechters.

Hier is het idee van Mannaert: "We willen ex-voetballers of -trainers die op hoog niveau hebben gewerkt de kans geven om het scheidsrechterskorps te versterken", verklaart hij in Het Nieuwsblad. 

"Daarom willen we een versnelde scheidsrechterscursus voor wie vijf jaar een jeugdopleiding heeft gehad in het betaald voetbal of vijf jaar speler of coach is geweest in 1A of 1B, eventueel uitbreidbaar naar de 1ste of de 2de amateurliga. Ik geloof dat zij een meerwaarde kunnen zijn. Nu moeten ze ook via een lang traject uit de jeugd- of lagere reeksen omhoog klimmen. Dat is in de praktijk soms moeilijk of onmogelijk."

Mannaert deed al een voorstel op de laatste vergadering van de raad van bestuur en kreeg toen naar eigen zeggen steun van Michel Louwagie (AA Gent) en Peter Croonen (KRC Genk). Op de volgende afspraak zal hij dit opnieuw aanhalen.

Lees hier ook over zijn voorstel voor een vervroegde transferdeadline en een beperkte wintertransferperiode.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties