Club Brugge moet boeten voor supportersincidenten tijdens beladen PO1-topper tegen Anderlecht

Redactie
| 35 reacties
Club Brugge moet boeten voor supportersincidenten tijdens beladen PO1-topper tegen Anderlecht
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft een boete van 5.500 euro aan het blauw-zwarte been. De landskampioen krijgt die straf voor incidenten met supporters die zich vorig seizoen voordeden in play-off 1.

In de altijd beladen thuismatch tegen Anderlecht gingen fans van Club over de schreef en dat was niet naar de zin van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), die de straf in de vorm van een geldboete oplegde. 

Vlak na afloop van de met 1-2 verloren kraker tegen de paars-witte rivaal uit Brussel liep een Clubfan het veld op. De supporter in kwestie, die ook nog eens een duw verkocht aan vierde official Frederik Geldhof, werd intussen bestraft met een stadionverbod van drie seizoenen.  

Maar dat was lang niet alles, de thuisaanhang bezondigde zich ook aan het gooien met papierproppen, bierbekers, stoeltjes en aanstekers. Projectielen die naar bezoekende doelman Matz Sels werden geslingerd. En ook de vierde scheids en de dokters van Anderlecht werden geviseerd. Tot slot werd er ook pyrotechnisch materiaal gebruikt. 



 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties