Maxime Lestienne wil onder Michel Preud'homme leren uit de fouten die hij bij Club Brugge maakte: "Ik zal nu wél luisteren"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 10 reacties
Maxime Lestienne wil onder Michel Preud'homme leren uit de fouten die hij bij Club Brugge maakte: "Ik zal nu wél luisteren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard haalde met Maxime Lestienne een oude bekende uit de Jupiler Pro League in huis. De nog steeds maar 26-jarige vleugelaanvaller voetbalde van 2010 tot 2014 voor Club Brugge.

Aan het einde van zijn Brugse periode werkte Lestienne nog samen met Michel Preud'homme. Nu komt het tot een hereniging van speler en coach.

"Hij heeft me samen met Olivier Renard (hoofd scouting, red.) overtuigd om naar hier te komen", zegt Lestienne in Het Laatste Nieuws. "Ook al had ik andere aanbiedingen. Preud'homme zei dat hij opnieuw met mij wilde werken, wel, ik ook met hem."

Meer regeltjes

"Destijds gaf hij me veel raad, waar ik niet genoeg naar luisterde. Daar heb ik spijt van. Wees gerust, ik zal nu wél luisteren. Beter dan ooit. Wat hij meer heeft dan een andere trainer? Hij praat veel met zijn spelers. Hij kan strikt zijn, maar lacht ook graag. En... hij heeft het niet enkel over voetbal, hij vraagt hoe het met je gaat. Hij is menselijk. Alleen zijn er bij Standard meer regeltjes dan in mijn periode bij Club Brugge." (grijnst)

Een ingreep die nodig was. "Ik denk dat het hier nodig is, hij wil de spelers wat meer discipline bijbrengen", aldus Lestienne. "De coach wil hier iets straf neerzetten. En ik? Ik hoop om ooit - zoals bij PSV - opnieuw Champions League te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties