Tom Van Hyfte neemt bij Beerschot Wilrijk de rol van Hernan Losada over: "Ik ga daar niet onnozel over doen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Tom Van Hyfte neemt bij Beerschot Wilrijk de rol van Hernan Losada over: "Ik ga daar niet onnozel over doen"
Foto: © photonews

Beerschot Wilrijk begint zondag zijn seizoen met een verplaatsing naar Tubeke (aftrap om 16 uur). Bij de Mannekes neemt Tom Van Hyfte de fakkel over van Hernan Losada.

De Argentijn hing zijn voetbalschoenen aan de haak, waardoor Beerschot Wilrijk op zoek moest naar een andere aanvoerder. De nieuwe coach Stijn Vreven duidde Tom Van Hyfte aan als kapitein.

"Ik ga daar niet onnozel over doen: ik vind het een hele eer om kapitein van Beerschot Wilrijk te zijn, en zie dit ook als een blijk van erkenning", reageert Van Hyfte op de officiële website van de club. "De trainer hakte vorige week de knoop door: ik aanvoerder en Mike Vanhamel vice-kapitein."

Kapitein bij Roda JC

Van Hyfte is qua karakter een ander type dan Losada. "Ik ben van nature uit niet iemand die zich als leider opdringt, in tegenstelling tot Hernan die dat eigenlijk wel heeft, en dat bijna automatisch afdwingt. Ik denk dat mijnheer Vreven gekozen heeft voor ervaring en leeftijd. En misschien heeft het feit dat ik de laatste twee seizoenen bij Roda JC ook kapitein was, eveneens meegespeeld. Hoe dan ook, ik ben geflatteerd dat ik straks als kapitein het terrein mag opstappen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties