Antwerp beleeft bijna déjà vu op Le Canonnier, maar deze keer maakt Owusu het wél af
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties

Antwerp wint eerste keer ooit op Moeskroen, Owusu scoort de winning goal (0-1)

Antwerp beleeft bijna déjà vu op Le Canonnier, maar deze keer maakt Owusu het wél af

Antwerp mag spreken van een geslaagde seizoensstart na 7 op 9. In Moeskroen domineerde The Great Old net als vorige week tegen Kortrijk een hele match lang zonder te scoren, tot Owusu net voor tijd de oververdiende winning goal binnenkopte.

Bölöni heeft zijn kern blijkbaar verdeeld in een thuis- en uitploeg. Tegen Moeskroen koos hij voor exact dezelfde basiself die op de openingsspeeldag won in Charleroi, opnieuw zonder Van Damme dus.

Geen schot in de roos

Eén belangrijke constatatie voor The Great Old: dringend iets doen aan de afwerking. Het kostte de Antwerpenaren vorige week al kostbare punten en het was zaterdagavond bijna hetzelfde verhaal. 

Antwerp domineerde tot en met en had het toch erg moeilijk om doelman Werner echt te verontrusten. Hairemans was zowat bij elke aanval betrokken en kon twee bijzonder mooie vrije trappen direct na elkaar net niet genoeg mikken. Zijn kopballen waren wel iets minder en Bolingi woog niet genoeg op de defensie.

Dan even opschudding toen Sambu met twee voeten vooruit ging op Opare. Op het eerste gezicht een rode kaart, maar scheidsrechter Van Driessche gaf slechts geel en de VAR stond achter die beslissing.

Een veldslag zonder veel romantiek of schoonheid, dat was het. Het spelbeeld bleef 80 minuten lang onveranderd, maar in tegenstelling tot vorige week kon Antwerp het deze keer wél afmaken.

Redder Owusu

Juklerod zette zich uitstekend door op links, zwiepte de bal voor doel en wie anders dan Owusu buffelde keihard binnen. Opnieuw hij en Bolingi hadden nadien nog pech met elk een poging tegen de paal, maar dat had geen verschil meer gemaakt aan de puntenverdeling. Antwerp stapt na de 0-1 met drie oververdiende punten op de bus, Moeskroen blijft puntenloos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties