Mujangi Bia geeft Standard inzicht in ex-ploeg en Europese tegenstander Akhisarspor: wisselvallige, ervaren stunters

Mujangi Bia geeft Standard inzicht in ex-ploeg en Europese tegenstander Akhisarspor: wisselvallige, ervaren stunters
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geoffrey Mujangi Bia zal donderdag een aandachtige toeschouwer zijn voor Standard-Akhisarspor: de Belgische aanvaller speelde immers nog voor beide ploegen. Toch zal hij eerder de kant van de Rouches kiezen en daarom wil hij ze graag een handje helpen.

Voor hij transfervrij overkwam naar Lokeren, speelde Mujangi Bia een half jaar voor het Turkse Akhisarspor en natuurlijk was hij ooit ook nog een Rouche. De ideale man voor een vooruitblik.

"Die ploeg kan heel sterk en heel slecht zijn", begint hij in la Dernière Heure. "Ervaring hebben ze genoeg, bijvoorbeeld met spits Yevgen Seleznov (33). Voor de club is het misschien één van de eerste stapjes in Europa, maar de meeste spelers hebben al veel meegemaakt."

Ze stijgen boven zichzelf uit tegen grotere ploegen

Het kleine Akhisarspor kwam in de Europa League via bekerwinst en daar hangt Mujangi Bia een waarschuwing aan vast voor de Rouches. "Ze stijgen boven zichzelf uit tegen grotere ploegen", meent hij. "Dit seizoen versloegen ze Galatasaray nog met 3-0. Standard mag dit zeker niet licht opnemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties