Haalt Chris Van Puyvelde Roberto Martinez na EURO 2020 naar China?
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties

Haalt Chris Van Puyvelde bondscoach Roberto Martinez na EURO 2020 naar China?

Haalt Chris Van Puyvelde Roberto Martinez na EURO 2020 naar China?
Foto: © photonews

Chris Van Puyvelde ruilt zijn functie van technisch directeur bij de Belgische voetbalbond (KBVB) in voor een gelijkaardige job bij de Chinese bond.

Na de bronzen medaille op het WK kregen verschillende medewerkers van de Belgische voetbalbond aanbiedingen voorgeschoteld. T2 Graeme Jones vertrok naar West Bromwich Albion. De naar T2 gepromoveerde Thierry Henry ruilde zaterdag de Rode Duivels in voor AS Monaco.

Niet onderhuids, wel bewust

Met verder Van Puyvelde vertrokken in totaal drie pionnen. Leefde bij de Belgische ploeg het gevoel dat met een bronzen plak op het WK het hoogste met deze groep is bereikt? "Zulke beslissingen neem je niet onderhuids, maar doe je bewust", legt Van Puyvelde bij Eleven Sports zijn keuze voor China uit.

"Ik heb niet met pakweg Thierry Henry overlegd. Roberto Martinez wist ervan. Uit respect voor hem vond ik dat hij moest weten wat er aan de gang was. De kans dat ik vertrok, was fifty-fifty."

Van Puyvelde ging in op het Chinese aanbod. Haalt hij na EURO 2020 Martinez aan boord? "Marcelo Lippi is momenteel de bondscoach en die heeft al genoeg bewezen. Laat hem maar werken. Ik ben met andere dingen bezig."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties