"Marc Degryse moet zichzelf niet voordoen als een heilige, want ik zou nooit een voet zetten in zijn kerk"

Redactie
| 21 reacties
"Marc Degryse moet zichzelf niet voordoen als een heilige, want ik zou nooit een voet zetten in zijn kerk"

In 2013 was Trond Sollied voor het laatst als coach aan de slag. De Noor stond toen aan het roer van het Turkse Elazigspor.

De 59-jarige Sollied draagt de reputatie mee dat hij vroeger al eens graag een glas dronk. Daarom waren clubs de voorbije jaren misschien terughoudend in zijn aanstelling. Maar in Het Nieuwsblad bijt de trainer van zich af.

Jaloezie

"Jaloezie gaat ver. Of wat is het anders? Ik dacht niet dat mannen zo jaloers konden zijn, maar ik had het 200 procent mis. Soms zijn mannen erger dan vrouwen. Mijn zus is verpleegster, zij weet dat vrouwen kunnen roddelen. Maar als ik haar vertel wat ik zoal meemaak, geeft ze me gelijk."

Marc Degryse, voormalig sportief directeur bij Club Brugge, sprak er vijf jaar geleden over in zijn boek. "Hij zegt zaken die hij niet kan bewijzen", benadrukt Sollied. "Dat hij dan over zichzelf schrijft, maar dat durft hij niet. Marc Degryse moet zichzelf niet voordoen als een heilige, want ik zou nooit een voet zetten in zijn kerk."

Weet je, hij heeft nooit gewerkt in zijn leven, dat zegt iets

Pyromanen

"Ken je pyromanen? Die gaan tot vlak bij het vuur dat ze gesticht hebben en worden daar opgewonden van. Dat is een ziekte. (geïrriteerd) Als ik vroeger iets dronk op een informele meeting na een training, dronk hij ook. En Chris Van Puyvelde, mijn assistent bij Club Brugge, ook. Op dat moment waren we samen."

"Waarover gaat dit dan? Weet je, hij heeft nooit gewerkt in zijn leven, dat zegt iets", is Sollied scherp. "Want tv, dat is geen werk, tenzij voor de programmaleider, niet voor wie voor de camera zit. Ik zeg: een boemerang keert vroeg of laat terug..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties