Reactie KV Oostende verzuipt tegen de top: "We mogen nog van geluk spreken dat we er 'maar' vier binnenkregen"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 10 reacties
KV Oostende verzuipt tegen de top: "We mogen nog van geluk spreken dat we er 'maar' vier binnenkregen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gert Verheyen had zich zijn terugkeer naar het Jan Breydelstadion wel even anders ingebeeld. Het tactische plannetje kon bijna meteen de vuilbak in en verder zag hij zijn ploeg 90 minuten lang pompen en vooral verzuipen. UIteindelijk bleef het bij 4-0...

"De analyse van zo'n match is rap gemaakt", begon Gert Verheyen op de persbabbel. "We konden van de eerste tot de laatste minuut niet volgen op alle mogelijke vlakken. Eigenlijk mogen we zelfs van geluk spreken dat we er 'maar' vier binnenkregen."

Nochtans had Verheyen een plan klaar voor de loodzware opdracht. "We wilden hier spelen zoals Lokeren dat enkele weken geleden gedaan heeft: met mandekking per twee. Maar als die twee niet kunnen volgen, dan spreek je niet van mandekking. Dat heet achter de feiten aanlopen", sprak de Oostendse coach.

De hele ploeg was te plat

Gert Verheyen

Zo wordt het verschil met de topploegen nog maar eens pijnlijk duidelijk. KVO verloor 5 van de 5 matchen tegen de G5 en kreeg 18 doelpunten binnen. "Er is natuurlijk een verschil in kwaliteit, maar dat wil nu niet zeggen het er elke keer vier moeten zijn", zei Verheyen daarover. "Maar ik acht niet alleen de verdediging verantwoordelijk, het was de hele ploeg. Allemaal... Te plat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties