Van Damme komt terug op het haar in de boter tussen hem en Laszlo Bölöni

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Van Damme komt terug op het haar in de boter tussen hem en Laszlo Bölöni

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aan het begin van het seizoen leek er geen plaats voor Jelle Van Damme in de plannen van Laszlo Bölöni, maar een gesprek én een reeks goeie prestaties brachten daar verandering in. Daar komt de verdediger van The Great Old nu op terug.

Hij kreeg in het begin geen uitleg. "Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik me niet snel meer druk maak, maar ik wou wel duidelijkheid. Ik wou weten of het sportief, extrasportief of persoonlijk was. Er zat een ontploffing aan te komen en daarom heb ik aangedrongen om samen te zitten met Luciano - hij kent me goed - en de coach. Daarna was het duidelijk dat als iedereen fit was, ik niet meteen eerste keuze zou zijn", aldus Van Damme in Het Laatste Nieuws.

Een transfer lag op tafel, Lokeren werd genoemd. "Ik liet alles een paar dagen bezinken. Blijf ik of vertrek ik? Er waren wel wat aanbiedingen, maar een transfer is nooit echt een concrete optie geweest. Ik zit hier veel te graag om te vertrekken voor een trainer die iemand anders de voorkeur geeft. Daar wou ik niet voor vluchten. Ik heb de knop omgedraaid, een tandje bijgestoken en dan is het wachten op je kans."

Bewezen op drie minuten tijd in Moeskroen

Die kwam er snel. "In Moeskroen mocht ik twee, misschien drie minuten invallen. We stonden op voorsprong. Ik ben een paar keer goed tussengekomen. Ik wist toen dat ik de week nadien zou spelen. Ik ken de trainer en wat bleek, tegen Club Brugge stond ik aan de aftrap. Ik was hongerig, trainde met het mes tussen de tanden en dat moet hij ook gezien hebben. Met die drie acties in Moeskroen toonde ik dat ik terug was, dat hij op me kon rekenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties