Coucke: "De trainer staat niet onder druk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Coucke: "De trainer staat niet onder druk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht is Europees uitgeschakeld en zit in crisis. Een nederlaag tegen AA Gent is uit den boze. Coach Hein Vanhaezebrouck komt volgens zijn voorzitter wel nog niet onder druk.

“Neen, neen. De trainer staat niet onder druk. Wat niet wegneemt dat we grondige analyses gaan maken door veel gesprekken te voeren. Het is duidelijk dat ik ingrediënten mis om succesvol te zijn bij deze club en ik wil weten wat die ingrediënten zijn", aldus Coucke in Het Nieuwsblad.

“Ik zal interne en externe gesprekken voeren. Ik wil ook spreken met mensen die veel voetbalervaring hebben en de geschiedenis van Anderlecht door en door kennen. Zij hebben soms een andere visie. Als er legends (zoals Zetterberg, nvdr.) op bezoek komen, grijp ik altijd de kans aan om diepgaand met die mensen te praten.”

Leergeld

Anderlecht moet het vaak met jonkies doen. “We betalen wat leergeld, maar het zit dieper dan dat. Soms spelen we goed voetbal, hé. Op Fenerbahçe hadden we aan de rust zestig procent balbezit en hadden we controle, maar het is geen bokswedstrijd waarbij je op het einde kunt winnen op punten als je de tegenstander niet knock-out klopt. In voetbal moet je goals maken en daarvoor missen we punch. En zodra we een tegengoal slikken, zakt alles als een pudding in elkaar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties