Sterkhouder KV Mechelen breekt een lans voor 1B: "Ik zie ons in staat om met ons huidig elftal in de ­middenmoot te eindigen in 1A"

Clint Vens
| 48 reacties
Sterkhouder KV Mechelen breekt een lans voor 1B: "Ik zie ons in staat om met ons huidig elftal in de ­middenmoot te eindigen in 1A"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staat de topper tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk op het programma. De twee kemphanen worden naar voren geschoven als de gedoodverfde favorieten voor de tweede periodetitel in 1B.

Onür Kaya en Tom Van Hyfte zijn beide roerganger en kapitein van respectievelijk KV Mechelen en Beerschot Wilrijk. Gazet van Antwerpen strikte beide heren voor een dubbelinterview en polstte naar hun mening over het niveau in 1B.    

Middenmotor in 1A

Kaya vindt dat 'Malinwa' niet moet onderdoen voor het gemiddeld team in 1A: "In 1A heb je de top zes en enkele ploegen er net onder, maar verder ligt alles kort bij elkaar. Ik zie ons in staat om met ons huidig elftal in de ­middenmoot te eindigen in 1A. En ook ploegen als Union en Beerschot Wilrijk zouden zich makkelijk kunnen handhaven."

Verschillende doelen

Van Hyfte sluit zich aan bij de mening van Kaya: "Ik denk dat je zelfs verder mag kijken dan de top drie. 1B is niet meer te vergelijken met de tweede klasse van vroeger, waar twee of drie ploegen de ­ambitie hadden om te promoveren en alle andere teams een figurantenrol speelden."

"In 1A kan maar één ploeg zakken en er zijn niet zo gek veel ploegen die strijden voor een plaatsje in Play-off 1. In de buik van het klassement is er minder druk. In 1B kan je voor promotie strijden, voor een plaatsje in de top vier, tegen de degradatie vechten... Er zijn verschillende doelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties