Spits fleurt op onder Yves Vanderhaeghe: "Als we niet opletten meet hij straks 2m20"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 1 reacties
Spits fleurt op onder Yves Vanderhaeghe: "Als we niet opletten meet hij straks 2m20"

Felipe Avenatti kwam afgelopen zomer aan bij KV Kortrijk, maar beleefde aanvankelijk niet veel plezier aan die transfer. Onder Yves Vanderhaeghe loopt het eindelijk los voor de boomlange Uruguayaan.

Het is geen geheim dat Avenatti niet de beste verstandhouding met Glen De Boeck had. De ex-coach van KV Kortrijk zette hem zelfs eens uit de wedstrijdselectie. Onder Yves Vanderhaeghe vindt hij zijn beste vorm terug. "Straks wordt Avenatti twee meter twintig", lacht Yves Vanderhaeghe over de progressie van de spits.

Hij gaf hem meteen het vertrouwen. "In de oefenvormen zag hij al dat ik hem in de spits zou zetten. Dat er geen twijfels zijn en ik hem zijn ding laat doen." Dat loonde. "In de eerste wedstrijd tekende hij voor een assist en een paar goeie bewegingen, de tweede match was iets lastiger, maar tegen Zulte Waregem was hij outstanding."

Bizar dat er geschreven werd dat het een slechte match was

-Yves Vanderhaeghe

Over die partij tegen Zulte Waregem in de Beker wou hij nog iets kwijt. "Het is bizar dat ze schreven dat we een slechte match speelden. We hebben die partij constant gecontroleerd. Zulte Waregem kwam amper aan de bal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties