Waasland-Beveren - Lokeren, de derby van het Waasland: wie moet op wie rekenen?

Mathias Vranckx
| 1 reacties
Waasland-Beveren - Lokeren, de derby van het Waasland: wie moet op wie rekenen?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zelden stond er meer op het spel in de Wase derby Waasland-Beveren - Lokeren. De Oost-Vlamingen verblijven samen al een poosje in de kelder van het klassement, maar willen zich beiden dringend uit deze benarde situatie voetballen. Wij lijsten de (beschikbare) sterke punten van beide teams op.

Sterktes Waasland-Beveren

1) Davy Roef:

Er is geen enkele ploeg buiten de top zes die minder doelpunten incasseert dan Roef. De Belg die eigendom is van Anderlecht moest zich 24 keer omdraaien. Moeskroen doet even goed. Eigenlijk incasseerde Waasland-Beveren wel 26 doelpunten, maar Roef stond tegen werkgever RSCA niet in doel. 

Zelfs in de top zes moet Charleroi onderdoen met 25 tegentreffers. Ook AA Gent kreeg er al maar liefst 32 binnen. Onder leiding van Roef is Waasland-Beveren een meer volwassen elftal geworden.

2) Nana Ampomah:

Hem kunnen we niet vergeten als we naar de lichtpuntjes bij Waasland-Beveren kijken. Ampomah is iemand die constant gevaar creëert en dat ook combineert met snelheid van uitvoering. Het is bovendien geen one-man-show die hij opvoert. De Ghanees heeft steeds oog voor zijn ploeggenoten en talmt meestal niet te lang met de bal.

3) Francesco Forte: 

Over heel het seizoen bekeken toch regelmatig spits nummer 1 bij de Waaslanders. Zijn statistieken zijn nog niet wat ze moeten zijn, maar de Italiaan groeit wel naar zijn beste vorm toe. Hij scoorde in moeilijke omstandigheden enorm koel een strafschop tegen Club Brugge en liet tegen Kortrijk eerder al eens zijn torinstinct zien.

Zoals we al zeiden, het komt er nog te weinig uit. Maar als je bij Inter Milaan gezeten hebt, kan je wel  degelijk voetballen. 

Sterktes Lokeren

1) Ortwin De Wolf:

Met 32 tegengoals hebben Lokeren en keeper De Wolf een gemiddeld rapport vergeleken met de andere ploegen. Al moeten we zeggen dat wat De Wolf op de prille leeftijd van 21 jaar vandaag doet echt wel uitzonderlijk is.

Hij toonde zich dit seizoen de betere van de ervaren Davino Verhulst waardoor zowel Peter Maes als Trond Sollied voor hem kiezen. Hij is in principe ook echt wel een puntenpakker, maar zijn verdediging laat hem soms zo in de steek dat het moeilijk is om die punten ook over de streep te trekken. 

2) Lukas Marecek:

De Tsjech deed enkele jaren geleden ervaring op bij Anderlecht en dat heeft de middenvelder deugd gedaan. Voor de top in België komt hij te kort, maar bij een middenmoter als Lokeren heeft hij zeker zijn plaats. 

Hij maakte een paar weken geleden een fantastisch doelpunt tegen AA Gent en liet de netten ook al trillen tegen Eupen. Marecek presteert dus in derby's. Afgelopen weekend tegen STVV was het bijna weer prijs, maar Miric duwde de geloste bal uiteindelijk binnen. 

3) Amine Benchaib:

De Belg speelde nog maar erg weinig dit seizoen, maar velen zien toch iets groots in hem. Getuige zijn geniale assist tegen STVV afgelopen weekend. Het was overigens nog maar de eerste keer dat Benchaib dit seizoen negentig minuten aan een stuk speelde en meteen wierp dat zijn vruchten af. Geef hem wat tijd en hij komt er. 

Voorspelling

Als we zelf een voorspelling moeten maken denken we dat het kwartje naar de kant van Waasland-Beveren zal vallen. Want Lokeren-coach Sollied moet wel erg veel basisspelers missen. Overmeire en Cevallos zijn geschorst, Skulason en Miric geblesseerd. De Ridder en Tirpan liggen ook nog in de lappenmand, maar raken misschien net op tijd fit. Dat valt nog af te wachten.

Custovic heeft daarentegen niet zoveel personeelsproblemen. Bovendien speelt geel en blauw thuis op de Freethiel. Maar je weet nooit, misschien kan Lokeren net als tegen nummer vijf in de stand STVV voor de verrassing zorgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties