De toekomstplannen van Beerschot Wilrijk: "Promotie is nog geen must" & "We zullen spelers moeten verkopen"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 43 reacties
De toekomstplannen van Beerschot Wilrijk: "Promotie is nog geen must" & "We zullen spelers moeten verkopen"
Foto: © photonews

Beerschot Wilrijk sluit het jaar van 'net niet' af als leider in 1B. Lukt het in 2019 wel om te promoveren naar de hoogste klasse? En welke transfers kunnen we verwachten op het Kiel? Ondervoorzitter Walter Damen doet de toekomstplannen voorzichtig uit de doeken.

"Uiteraard is het de bedoeling om zo snel mogelijk naar 1A te promoveren, maar het is geen absolute must", zegt Walter Damen in Gazet van Antwerpen. "Zowel DCA als de prins hebben zich achter een vijfjarenplan geschaard en we zitten nog altijd maar in het eerste jaar. We bouwen rustig verder en zijn nu een stabiele profclub."

Het is geen geheim dat enkele van onze spelers in de belangstelling staan van clubs in 1A

Damen

Over mogelijke transfers - en dan vooral uitgaand - zegt Damen het volgende. "Op een gegeven moment zal je ook spelers moeten verkopen. Dat is een financiële wetmatigheid in het voetbal. Maar we zullen alleen spelers verkopen als we voor het ontvangen transferbedrag een evenwaardige speler kunnen aantrekken."

"Het is geen geheim dat enkele van onze spelers in de belangstelling staan van clubs in 1A", gaat hij Damen verder. "Wij proberen alvast om zo veel mogelijk sterkhouders contractueel voor langere tijd aan ons te binden. Met Maes, Prychynenko, Pietermaat en Placca is dat gelukt. Hopelijk lukt dat ook met Van den Bergh."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties