Zulte Waregem verlaat piste voor spelmaker Antwerp, maar heeft wél opvallend alternatief voor Seck (KRC Genk) achter de hand
Johan Walckiers Aernout Van Lindt
Johan Walckiers en Aernout Van Lindt
| 8 reacties

Zulte Waregem verlaat piste voor spelmaker Antwerp, maar heeft met Vinicius (ex-APOEL) wél opvallend alternatief voor Seck (KRC Genk) achter de hand

Zulte Waregem verlaat piste voor spelmaker Antwerp, maar heeft wél opvallend alternatief voor Seck (KRC Genk) achter de hand
Foto: © photonews

Tegen KV Kortrijk leek Zulte Waregem lange tijd op weg naar een leuk kerstgeschenk in de vorm van drie punten, maar het liep nog helemaal verkeerd met een 4-2 nederlaag. En dus was het opnieuw wonden likken. Dat er versterking moet komen? Dat lijkt duidelijk. Op het middenveld zijn er pistes.

Zulte Waregem is al maanden en maanden aan het zoeken naar de balans, met name op het middenveld vlak voor de verdediging. Tardieu, Faik, Marcq en uiteindelijk rechtsachter Walsh werden er allemaal neergepoot. "Die puzzel had ik op voorhand niet gelegd", gaf Dury daarover al aan.

En dus is het vooral zoeken naar een goed slot op de deur. Ibrahima Seck is overbodig bij KRC Genk en lijkt een voorname optie te worden bij Essevee. Al is er nog een bijzonder alternatief voorhanden ook voor de fusieclub.

Zo zou het volgens onze informatie ook denken aan de 32-jarige Braziliaan Vinicius, die sinds eind augustus zonder club zit. Vorig seizoen speelde hij wel nog in de Champions League voor APOEL Nicosia en hij beschikt over de nodige adelbrieven en ervaring. 

Bij de Cyprioten speelde hij tussen 2013 en 2018 de pannen van het dak, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht toonde hij zich. Daarmee heeft Essevee een alternatief voorhanden als de deal met Seck niet zou doorgaan. De piste Hairemans is inmiddels zoals we al aangaven verlaten, dus ook een spelmaker is nog gewenst aan de Gaverbeek.

Twijfel wegspelen?

"Ik snap echt niet dat er zoveel twijfel in de ploeg kan zitten. We zijn het niet gewoon om op voorsprong te staan en gaan dan maar achteruit voetballen", was Francky Dury duidelijk na de derbynederlaag bij Kortrijk. Een gevoel dat ook leefde bij zijn spelers: "Gewoon niet goed, zo'n voorsprong weggeven", besefte Faik.

"Dit is al bezig van de eerste speeldag en we raken er vooralsnog niet uit", prikte Dury dan weer. "Het zal nog hard werken zijn tegen de degradatie. Of er versterkingen moeten komen? Dat zullen we intern bekijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties