Adieu 'Mister Europe': een carrièreoverzicht van de blonde winger

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties
Adieu 'Mister Europe': een carrièreoverzicht van de blonde winger
Foto: © photonews

Met Jonathan Legear zien we een kleurrijke figuur uit onze competitie verdwijnen. Omdat de blonde winger naar het buitenland trekt geven we graag nog eens een overzicht van de opmerkelijkste momenten uit zijn carrière.

Standard was de club van zijn hart, maar debuteren als profvoetballer deed hij bij Anderlecht. Hij behaalde meerdere titels bij Anderlecht en kreeg de bijnaam ‘Mister Europe’ door de belangrijke doelpunten die hij maakte tegen onder meer Ajax en Hamburg. In totaal speelde hij zeven seizoenen voor paars-wit.

De Brusselaars vingen bijna vijf miljoen euro voor Legear, die de centen van Terek Grozny verkoos boven andere uitdagingen. Op 2,5 seizoenen scoorde hij er maar één goaltje en hij speelde maar in 22 wedstrijden. Zijn bekendste actie tijdens zijn periode in Rusland is zonder twijfel de volgende:

Hij keerde vervolgens terug naar België, maar na een half seizoen bij KV Mechelen (jan 2014 – jun 2014) kon hij geen enkele club overtuigen om hem, zonder transfersom, in dienst te nemen. Legear speelde drie partijen in het shirt van de Maneblussers. In november 2014 vond hij toch nog een nieuwe club, maar het contract bij Blackpool werd in onderling overleg ontbonden. Onder meer omdat hij regelmatig iets te vet stond. Dat gebeurde wel vaker doorheen zijn loopbaan.

‘Dan maar naar het oude nest terugkeren’, moest Legear gedacht hebben en in februari 2015 zette hij zijn krabbel onder een contract bij Standard. Zijn mooiste moment bij de ‘Rouches’ was misschien wel de 1-0 overwinning tegen Anderlecht waarin hij het enige doelpunt maakte. “Het contract bij Standard maakte me gelukkiger dan de titels die ik won bij Anderlecht.”

Maar ook het liedje bij de ‘club van zijn hart’ geraakte uitgezongen en in 2017 verkaste hij naar wat (voorlopig) zijn laatste uitdaging in de Jupiler Pro League zou worden: STVV. Daar draait het nu ontzettend goed, maar de blonde winger moet zich vaak tevreden stellen met een plaatsje op de bank. Daarom dat hij waarschijnlijk andere oorden opzoekt.

De laatste jaren was Legear veel rustiger geworden. Geen excessen meer een ook geen zware uitspraken. Onlangs verklaarde hij wel dat als Anderlecht hem zou vragen om de aftrap te geven dat hij dan zou weigeren. Bij Standard zou hij het wel doen.

Het ga je goed in Turkije ‘Mister Europe’!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties