Tactische wissels van Preud'homme nekken stug Kortrijk: "We moesten naar een oplossing zoeken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 16 reacties
Tactische wissels van Preud'homme nekken stug Kortrijk: "We moesten naar een oplossing zoeken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een vierde zege op rij, dan kan je als trainer best tevreden zijn. Zeker als er de komende weken een loodzwaar programma wacht. De tactische wissels van Michel Preud'homme maakten uiteindelijk het verschil in de 2-1 thuiszege tegen KV Kortrijk.

"In het eerste halfuur hebben we op ons niveau van de stage gespeeld", opende Preud'homme zijn analyse na de wedstrijd. "Met veel ritme, beweging en positiewissels. Het enige probleem was dat we niet konden scoren. Kortrijk trof raak bij hun eerste mogelijkheid. Vanaf toen begon mijn team te twijfelen."

"We wisten dat we tegen een sterk georganiseerde ploeg met sterke spelers speelden en wisten dan ook dat het vandaag niet gemakkelijk zou zijn."

"Dit zijn 3 belangrijke punten"

Uiteindelijk waren het de tactische wissels van Preud'homme die voor het verschil zorgden. Eerst gooide hij Lestienne in de strijd, die uiteindelijk de assist voor het beslissende doelpunt van gelegenheidsaanvaller Luyindama gaf. De centrale verdediger werd in de laatste 10 minuten in de vuurlinie gedropt. Mét succes, zo bleek. 

Luyindama als spits

"We moesten naar een oplossing zoeken. Daarom heb ik Lestienne gebracht om meer diepgang en snelheid te brengen", zegt de Standard-coach. "Zonder twee geblesseerde aanvallers (Oulare en Sa, red.) heb ik Luyindama dan maar vooraan geplaatst in de slotfase. Dat werkte vandaag, dus dat is erg positief. We moeten het momenteel doen met de middelen die we hebben."

"Dit zijn 3 belangrijke punten, zeker met het oog op een zwaar programma", besloot Preud'homme. We kunnen MPH geen ongelijk geven. Volgende week vrijdag trekt Standard naar Antwerp. Daarna volgt een thuiswedstrijd tegen Anderlecht en een verplaatsing naar de Luminus Arena voor een confrontatie met competitieleider KRC Genk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties