Matchfixing is niet nieuw, voormalige Rode Duivel kreeg verschillende keren de vraag: "Ik wil voor de spiegel kunnen staan"

Matchfixing is niet nieuw, voormalige Rode Duivel kreeg verschillende keren de vraag: "Ik wil voor de spiegel kunnen staan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Matchfixing is brandend actueel in het Belgische voetbal, maar het is niet dat het een nieuw gegeven is. Stéphane Demol, ex-speler van onder meer Anderlecht en Standard, heeft er in de vorige eeuw al genoeg kennis mee gemaakt.

Demol werd na zijn spelerscarrière trainer en ging in het buitenland aan de slag. "Ik ben in Cyprus én in Griekenland eens ontslagen omdat ik niet wou meedoen. Ik kreeg het verzoek om een wedstrijd te verliezen. Ik heb dat geweigerd. Enkele weken later lag ik buiten. Wij stonden toen vierde of vijfde, hè", vertelt hij in De Zondag.

"Een andere reden was er dus niet. Ik schrik niet van wat ook in België naar buiten komt. Matchfixing is een groot probleem, waar spelers, bestuurders, arbiters en journalisten bij betrokken zijn. En waarom? Omdat daarmee veel geld te verdienen valt. Zo simpel is dat."

Bij de Rode Duivels

Ook als international kreeg hij die vraag eens. "Ik, en twee andere grote namen uit die tijd. We werden opgebeld en kregen één miljoen Belgische frank aangeboden. Dat was niet min voor die tijd."

"Dat hoeft niet opnieuw opgerakeld te worden. We hebben alle drie geweigerd én we hebben die wedstrijd ook gewonnen. Voor mij is het eenvoudig: ik wil voor de spiegel kunnen staan. Ik wil mezelf kunnen aankijken. Ik heb misschien de naam een losbol te zijn, maar ik ben ook een eerlijk man."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties