De knip erin: transferuitgaven in Engeland meer dan gehalveerd

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
De knip erin: transferuitgaven in Engeland meer dan gehalveerd

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toch wel een opvallend statistiekje in de Premier League: in vergelijking met de wintermercato van vorig jaar is er in januari 2019 veel minder gespendeerd. Minder dan de helft zelfs.

De grootste 'transfer' van Manchester United was de contractverlenging van Martial, de meest recente inkomende transfer van Tottenham Hotspur is Lucas Moura (31 januari 2018) en Liverpool gaf ook geen cent uit. Drie van de grote Engelse clubs moeiden zich niet op de transfermarkt en dat is een van de redenen dat de transferuitgaven in de Premier League gekelderd zijn.

Deloitte berekende dat de clubs uit de Premier League dit jaar 205 miljoen euro aan transfer hebben uitgegeven tijdens de wintermercato. Vorig jaar was dat nog 491 miljoen euro. Dat is meer dan een halvering.

De grote clubs hielden zich stil (Manchester United, Liverpool en Tottenham) andere kleppers huurden dan weer (Higuaín, Denis Suarez). De duurste inkomende transfer dit jaar, en dat was echt wel een alleenstaand geval, was die van Pulisic naar Chelsea voor 63 miljoen euro. Vorig jaar kwamen er enkele dure vogels overgevlogen, denk maar aan Van Dijk (78,8M), Moura (25,4M) en Laporte (65M).

Tim Bridge van Deloitte legt de oorzaak van die halvering in uitgaven bij het feit dat de clubs zijn overgeschakeld op een langetermijnvisie. Toch zeker wat betreft het tranferbeleid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties