Reactie Bijzonder zelfzekere Bolasie na eerste minuten: "Nu ik het met mijn eigen ogen gezien heb, ben ik zeker dat ik de ploeg kan helpen"

Bijzonder zelfzekere Bolasie na eerste minuten: "Nu ik het met mijn eigen ogen gezien heb, ben ik zeker dat ik de ploeg kan helpen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yannick Bolasie mocht in de slotfase in Sclessin zijn debuut maken voor Anderlecht. Geen noemenswaardige eerste minuten, want de Luikenaars waren baas op dat moment. Toch klonk hij achteraf heel zelfverzekerd.

De Congolese winger stond er nog geen minuut op en Fai lag al tegen de grond. "Ik denk dat mijn hand zijn gezicht raakte toen hij in mijn rug kwam, maar hij ging neer alsof ik hem een elleboog had gegeven. Als spelers dit willen doen, moeten ze er maar klaar voor zijn. Dat is deel van mijn spel. Zo speel ik. Ik wou hem niet raken."

Maar hij ziet zichzelf een grote rol spelen in de strijd om play-off 1. "Ik kijk er naar uit. Ik heb nu met mijn eigen ogen gezien hoe het spel hier gespeeld wordt en ik ben zeker dat ik de ploeg iets kan bijbrengen met mijn kwaliteiten."

Iedereen wil hier de bal, zelfs als de ruimte klein is

"Iedereen was ontgoocheld, maar nu moeten we zeker vooruit kijken en niet achteruit. Ik hoop dat ik de volgende wedstrijd  mag starten. Maar je kan ook niet 'blind' beginnen. Je moet tijd krijgen om aan te passen, aan de manier waarop iedereen speelt. En mijn ploegmaats moeten ook leren hoe ze met mij moeten spelen."

De manier van spelen in België zal inderdaad even aanpassen worden. "Het is anders. Ik heb in de Premier League en de Championship gespeeld. Daar spelen ze meer in één tijd en in de diepte. Hier probeert men zich individueel eruit te voetballen. Ze willen de bal in kleine ruimtes hebben. Als het team me gezien heeft op training kan ik iets anders brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties