Goalgetter Vleminckx zegt profvoetbal vaarwel: "Passage bij Antwerp maar voor 80 procent geslaagd"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 51 reacties

Bjorn Vleminckx komt terug op zijn turbulent verblijf bij Antwerp

Goalgetter Vleminckx zegt profvoetbal vaarwel: "Passage bij Antwerp maar voor 80 procent geslaagd"
Foto: © photonews

Bjorn Vleminckx houdt het profvoetbal voor bekeken. Na dit seizoen - zijn laatste contractjaar bij Antwerp - gaat hij voor eersteprovincialer Oppuurs spelen. Na twee seizoenen in de B-kern bij The Great Old, toch wel een einde in mineur.

Vleminckx kreeg na het promotieseizoen te horen dat hij niet meer welkom was bij de A-kern. "Ik droeg er met vijf goals in achttien wedstrijden toch mijn steentje bij tot de lang verhoopte promotie. Wist ik toen veel dat het mijn laatste hoogtepunt zou zijn."

"Wat volgde, was minder: week in week uit trainen zonder wedstrijden te kunnen spelen, en die verbanning naar de B-kern. Daar komt straks gelukkig een einde aan. Het maakt mijn passage aan de Bosuil slechts voor 80 procent geslaagd", zegt hij in GvA.

Vleminckx start een eenmanszaak in tuinaanleg op. Een passie van hem. "Sinds 2002 draaide het voor mij iedere dag opnieuw rond voetbal. Zeventien jaar lang. Begrijp je dat het dan genoeg is geweest? Zeker na mijn jongste ervaringen bij Antwerp... Ik sta helemaal open voor een nieuw leven. Het werken aan een eigen zaak, samen met mijn echtgenote, en de toegewijde zorg voor mijn dochtertje van 6 en mijn zoontje van 4: ik kijk er naar uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties