Dany Verlinden geeft reden voor 'mislukken' zoonlief in Engeland
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 12 reacties

Dany Verlinden reageert op onderzoek Universiteit Antwerpen

Dany Verlinden geeft reden voor 'mislukken' zoonlief in Engeland
Foto: © photonews

Volgens onderzoek van de Universiteit van Antwerpen zijn jonge profvoetballers die naar Engeland trekken gedoemd om te mislukken. Thibaud Verlinden trok op 15-jarige leeftijd naar Engeland en wacht vandaag nog op zijn doorbraak. Maar spijt heeft hij niet.

Verlinden tekende in 2015 een contract bij toenmalige eersteklasser Stoke City. "Op een gegeven moment stond hij dicht bij een doorbraak in de A-ploeg, maar toen is hij geblesseerd uitgevallen", zegt zijn vader Dany Verlinden, ex-doelman van Club Brugge bij Sporza. 

Vader Verlinden maakte mee de overstap naar Engeland. "Toen Stoke City aanklopte, hebben we dat samen besproken. Hij wou gaan, maar niet alleen. Ik ben dan meegegaan."

De ex-doelman vertelt bij Sporza wel dat hij wist dat Engeland geen makkelijke keuze was. "We wisten van in het begin dat Engeland de moeilijkste weg was. Ze hebben ons op voorhand gezegd dat de gemiddelde leeftijd van een debutant in de Premier League 22 à 23 jaar is. We wisten wat we konden verwachten."

Nu of nooit

Volgens Dany heeft zijn zoon geen spijt maar hij beseft wel dat de tijd dringt. "Thibaud voelt zich daar thuis. Jongeren passen zich snel aan en maken snel vrienden. Voor hem is het wel nu of nooit want Stoke speelt onder tussen in The Championship. Maar je moet uiteraard kansen krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties