Drie in paars-wit, drie in blauw-zwart: deze uitblinkers maakten het verschil in RSCA-Club Brugge
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Anderlecht
| 38 reacties

De uitblinkers van Anderlecht - Club Brugge

Drie in paars-wit, drie in blauw-zwart: deze uitblinkers maakten het verschil in RSCA-Club Brugge

Anderlecht-Club Brugge was, toegegeven, vaak meer strijd dan voetbal... Maar het was dus wel degelijk voetbal. Drie uitblinkers aan weerskanten maakten in onze ogen het verschil in de Klassieker van het Belgische voetbal.

Anderlecht

King Kara is baas

Tekenend beeld: een kwartier voor tijd ging de hele paars-witte ploeg in een cirkeltje staan met Kara in het midden. Even iedereen op scherp zetten voor het slotoffensief. De King was op zichzelf al sterk in de verdediging, maar toonde in dat moment duidelijk aan heel het Astridpark dat hij de coach óp het veld is die in de eerste seizoenshelft nog ontbrak bij RSCA.

Beslissende Bolasie

De matchwinnaar was wel die andere winteraanwinst, Yannick Bolasie. Twee matchen, drie goals, vier punten. Dát is het Bolasie-effect. De vrees die ontstond wanneer Anderlecht terug een grote naam op de winterse Transfer Deadline Day binnenhaalde, in het verleden vaak een flop, blijkt nu al onterecht.

Verschaeren blinkt fel

In zijn schaduw kon het Belgische voetbalpubliek zien hoe de 17-jarige Verschaeren ook zijn streng trekt in een topper. Hij draaide niet alleen mee in het hoge tempo, maar bracht ook zelf ideeën aan in de aanval. Het thuispubliek heeft zondagnamiddag veel gefloten, maar voor Verschaeren was het enkel applaus.

Club Brugge

Horvath scoort punten

De Amerikaanse goalie van Club Brugge nam de schuld lichtjes op zich voor de eerste tegengoal, maar we gaan het hem niet eens verwijten. Veel memorabeler waren zijn drie cruciale reddingen op een kopbal van Santini, een uitbraak van Verschaeren en een vrije trap van Kums. Hoe hij er toch weer stond na zijn twee moeilijke avonden tegen Salzburg, is een hoopvol teken dat het mentaal in orde zit.

Dromen met Vlietinck

Beeld je de verlossing in: van begin november tot nu machteloos aan de kant staan met een aanslepende blessure en dan in je allereerste speelminuut terug beslissend zijn met je eerste profgoal. Het overkwam de 21-jarige Vlietinck. Club heeft weer een extra wapen voor die kwetsbare rechterflank.

Captain Vormer

Love him or hate him, als het gaat over Club Brugge kan je niet heen om aanvoerder Vormer. In de voorbije vier topmatchen was hij constant sterk en hield hij iedereen op scherp wanneer Leko daar niet direct in slaagde aan de zijlijn. In alle matchen, maar zeker in dergelijk moeilijke toppers, is hij simpelweg onmisbaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties