Krijgen we op het WK 2022 ook al 48 landen? "Met dan enkele matchen buiten Qatar"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

FIFA-preses Infantino wil op het WK in Qatar (2022) al 48 deelnemende landen zien

Krijgen we op het WK 2022 ook al 48 landen? "Met dan enkele matchen buiten Qatar"
Foto: © photonews

In 2026 krijgen we 48 deelnemende landen op het WK, maar nu wil FIFA-voorzitter Gianni Infantino die lijn doortrekken naar het WK in Qatar. Een hele organisatorische klus, want binnen minder dan drie jaar is het al zover.

Infantino heeft dat plan woensdag bekendgemaakt op een vergadering in Rome. Hij is zich bewust van de organisatorische moeilijkheden om binnen drie jaar plots zestien landen meer te hebben op een tornooi en hij stelde daarom ook al meteen een oplossing voor.

'Winter 2022 is coming' en om nu nog stadions bij te bouwen is het kort dag. Een andere mogelijkheid is om enkele wedstrijden in aangrenzende of nabije landen te laten plaatsvinden. Maar ook daar knelt het schoentje. Zo'n goeie buur is Qatar niet en dat geldt ook voor enkele omringende landen. Toch blijft het een optie bevestigde Infantino in de Italiaanse hoofdstad.

Het lijkt een waanzinnig idee, maar lang zullen we niet moeten wachten totdat de knoop wordt doorgehakt. In maart komt de FIFA bijeen in Miami en dan volgt er al een definitieve beslissing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties