AA Gent wil komaf maken met (te veel) dure transfers, die vaak ook nog mislukten: jeugd krijgt prominente plaats in visie

AA Gent wil komaf maken met (te veel) dure transfers, die vaak ook nog mislukten: jeugd krijgt prominente plaats in visie
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Bij AA Gent willen ze een heel andere aanpak doordrijven. De voorbije jaren (decennia zelfs) werd heel veel geld uitgegeven aan transfers, maar van de eigen jeugd brak er bijna niemand door. Sportief manager Peter Verbeke wil daar nu verandering in brengen.

Nochtans is er heel veel geld al geïnvesteerd in infrastructuur en begeleiding van de jeugd. "Er stond hier zeker een goede basis, met veel jonge en kwalitatief sterke mensen. We stelden echter wel vast dat KAA Gent er doorheen de jaren niet in slaagde de grote talenten te behouden of aan te trekken. Een duidelijke sportieve structuur en strategie kwam de club te kort", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. 

Die structuur is Verbeke er nu in sneltempo aan het inslijpen. "In dat opzicht werd aangegeven dat er nood was aan een nieuwe technisch verantwoordelijke jeugdopleiding (tvjo), maar ook dat iedereen op de juiste positie diende te worden ingezet. Met een duidelijke definiëring van de takenpakketten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties