Refs worden op afzondering gestuurd voor PO1-matchen: "Bezorgdheid bij de lijnrechters"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 9 reacties
Refs worden op afzondering gestuurd voor PO1-matchen: "Bezorgdheid bij de lijnrechters"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De KBVB doet investeringen om het niveau van de Belgische scheidsrechters op te krikken en komt nu met een nieuw voorstel. Voortaan moet het team van scheidsrechters een dag voor de match die ze moeten leiden op uitzondering vertrekken.

Het zou gaan om een voorstel dat al bij het begin van play-off 1 in werking moet treden. Het Belang van Limburg meldt dat het scheidsrechtersteam dat een wedstrijd in play-off 1 moet leiden een dag op voorhand in het opleidingscentrum in Tubeke moet zijn. Daar zouden ze -scheidsrechter, lijnrechters en de videoref - een technische briefing krijgen van scheidsrechtersbaas Johan Verbist en ex-toprefs Frank De Bleeckere, de Brit David Elleray en de Fransman Bertrand Layec.

Ex-ref Serge Gumienny gaf bij de Limburgse krant zijn mening over het voorstel. "Uit mijn Europese ervaringen weet ik dat een dergelijke voorbereiding positief is. Je leeft als team toe naar een wedstrijd en je wordt niet afgeleid."

Maar Gumienny heeft ook bedenkingen bij de maatregel. "Voor de scheidsrechters is zo'n afzondering geen probleem. Dat zijn goed betaalde semiprofs. Hun assistenten daarentegen verdienen een pak minder en moeten zich op hun werk in regel stellen. Niet altijd evident en als daar geen extra verloning tegenover zou staan, dan kan ik hun ongerustheid heel goed begrijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties