Opvallend: supporters van Nederlandse club betaalden mee voor de transfer van Jordy Croux
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties

De uitleenbeurt van Jordy Croux (ex-Genk) aan MVV werd mede mogelijk gemaakt door de fans

Opvallend: supporters van Nederlandse club betaalden mee voor de transfer van Jordy Croux

Jordy Croux werd in de afgelopen wintermercato door Willem ll uitgeleend aan MVV Maastricht. Geen opmerkelijke transfer op het eerste zicht, zij het niet dat zijn overgang mee werd gesponsord door de achterban van MVV.

"Supporters maken recente transfers Holtby en Croux mede mogelijk", werd er gekopt in een persbericht van MVV Maastricht, de huidige nummer zeven in de Nederlandse tweede klasse. "De bijdrage van de fans was een extra zetje in de rug van de club om snel te kunnen schakelen op de transfermarkt."

Het geld komt van Supportersinitiatief Veer zien MVV, dat op haar beurt dan weer rekent op donateurs. Zij stelden de voorbije mercato 20.000 euro beschikbaar voor de versterking van de selectie.

Croux werd opgeleid bij Racing Genk en kon nooit echt doorbreken bij de Limburgers. Na enkele uitleenbeurten verliet hij de club in de zomer van 2015 op definitieve basis. MVV was zijn nieuwe bestemming en een jaar later verkaste hij naar Willem II. Onder trainer Adrie Koster (ex-Club Brugge) kwam hij niet vaak aan spelen toe en de club uit Tilburg gunde de inmiddels 25-jarige Croux een uitleenbeurt naar Maastricht.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties