Ajax ziet op korte tijd de loonlast met meer dan de helft omhooggaan
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Halfjaarcijfers tonen aan dat de loonlast van Ajax met 16 miljoen euro is gestegen

Ajax ziet op korte tijd de loonlast met meer dan de helft omhooggaan

Voetbalclub Ajax Amsterdam heeft donderdag haar halfjaarcijfers bekend gemaakt en daar staat een erg opmerkelijk gegeven in betreffende de loonlast.

"De post 'lonen, salarissen en sociale lasten' is gestegen met € 16,0 miljoen naar € 41,3 miljoen", dat schrijft de Ajax in haar halfjaarrapport over de eerste helft van het seizoen 2018/19.

Dat is enerzijds te verklaren door het aantrekken van ervaren spelers die van een buitenlandse competitie overkwamen waar aardig wat te rapen viel. Denk maar aan Dailey Blind die niet voor een peulenschil bij Manchester United speelde, hetzelfde geldt voor Dusan Tadic bij Southampton.

Daarnaast kregen ook enkele vaste waarden een nieuw, lucratiever contract voorgesteld. Op 1 september 2018 zette Ziyech zijn kribbel onder een nieuwe verbintenis. In oktober was het de beurt aan Dolberg voor een vernieuwde deal.

Ten slotte werden er ook meer premies uitgereikt dan normaal. Dat komt door de uitstekende resultaten van de Amsterdam in de Champions League - kwalificatie via de voorrondes en de groepsfase overleven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties