Kompany luistert zijn Premier League-rentree op met een clean sheet en eerste 90 minuten van het jaar

Hannes Van Gael

Van de ene blessure in de andere sukkelen, Vincent Kompany is er wel bekend mee. In het Premier League-duel tegen West Ham United rekende coach Guardiola nog eens op zijn skipper en dat bleek uiteindelijk geen slechte zet.

Gisteren kwamen alle zes de Premier League-toppers in actie. Manchester City ontving thuis West Ham United en titelconcurrent Liverpool nam het in Anfield op tegen Watford. Trainer Pep Guardiola kon geen beroep doen op de geblesseerde Laporte en ook Stones was twijfelachtig.

In de finale van de Carabao Cup moest Guardiola centrale verdediger Laporte noodgedwingen wisselen voor Kompany en tegen West Ham behield de Rode Duivel het vertrouwen van zijn coach.

Hij bedankte door samen met de rest van zijn verdediging de nul te houden. Broodnodig zo bleek, want City vond maar een keer de weg naar het net - via een strafschop van Agüero.

Voor 'Vince the Prince' waren het de eerste 90 minuten van het kalenderjaar in de Premier League. De vorige keer dat hij de hele wedstrijd tussen de lijnen stond dateert van de 1-3 zege op het veld van Southampton. In de 2-1 overwinning tegen Liverpool op 3 januari van dit jaar ging hij twee minuten voor tijd naar de kant. Sindsdien zat hij steeds geblesseerd in de tribune.