Reactie Degradatie eindpunt voor Deschacht? "Niet goed genoeg! Punt!" en "Ik heb nog goesting, maar ik weet het niet"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Lokeren
| 1 reacties
Degradatie eindpunt voor Deschacht? "Niet goed genoeg! Punt!" en "Ik heb nog goesting, maar ik weet het niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht wist dat het al lang verloren was. Dat het tegen Anderlecht mathematisch werd, boeide hem niet zo erg: "Ik had twee weken geleden de knop al omgedraaid, na Standard", aldus de ervaren verdediger. En nu? Wat gaat hij doen?

Deschacht nam ook na de degradatie van de club van zijn streek geen blad voor de mond. "We zijn gewoon niet goed genoeg. De match van vandaag was daar typerend voor", analyseerde hij. "Vooraan kunnen we geen goal maken en achteraan mocht er een aanvaller tussen drie verdedigers scoren... Dan moet je zeggen dat je niet genoeg kwaliteit hebt. Punt!"

Na alle grote successen die hij met Anderlecht beleefde, dreigt nu een afscheid in mineur. Hij tekende immers maar een contract tot het einde van het seizoen. "Misschien zijn het mijn twee laatste weken als voetballer, ik ga nog twee wedstrijden alles geven. Ik hoop dat de mensen het positieve uit mijn carrière onthouden: een beperkte voetballer die op mentaliteit toch heel veel bereikt heeft."

Een ploeg die mij erbij neemt, neemt het totaalpakket, ook mijn karakter

Maar het staat dus nog niet vast dat Deschacht stopt, want veel ploegen kunnen deze man nog gebruiken. "Ik maak me nog niet belachelijk hé. Is Amuzu me veel gepasseerd? Maar ik weet het nog niet."

"Lokeren heeft me al gevraagd om mee te gaan naar 1B, maar ik weet het niet... Gaan er nog ploegen komen? Ik heb nog wel goesting hoor. Ik hoop dat iedereen dat ziet. Maar je weet: als je mij neemt, pak je er het totaalpakket bij. Ik weet dat ik een moeilijk karakter heb en dat ik zeg waar het op staat. Maar zo ben ik, ik ga niet meer veranderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties