Interview Walter Meeuws over eindstrijd in 1B: "Ze zijn zo aan elkaar gewaagd, details gaan het beslissen"
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 18 reacties

Walter Meeuws over duel Beerschot Wilrijk-KV Mechelen: "Ze zijn zo aan elkaar gewaagd, details gaan het beslissen"

Walter Meeuws over eindstrijd in 1B: "Ze zijn zo aan elkaar gewaagd, details gaan het beslissen"
Foto: © Photonews

Als er iemand is die de eindstrijd in 1B goed kan inschatten dan is het Walter Meeuws wel. Meeuws speelde in zijn carrière zowel voor Beerschot als voor KV Mechelen, maar ook hij durft bij Voetbalkrant niet zeggen wie straks in 1A voetbalt.

In zijn rijkgevulde carrière speelde Meeuws zes jaar voor Beerschot, de laatste twee jaar van zijn loopbaan maakte hij vol bij KV Mechelen. Beide clubs kijken elkaar straks in de ogen in een rechtstreeks duel voor een plaatsje in de hoogste afdeling van het Belgische voetbal. In gesprek met Voetbalkrant.com liet hij zijn licht schijnen over de titelstrijd. 

De voormalige verdediger is onder de indruk van beide teams. "Wat zowel KV Mechelen als Beerschot Wilrijk in die tweede periode hebben gepresteerd is indrukwekkend. Daar kan je alleen maar je hoed voor af doen en zeggen: chapeau, goed werk geleverd."

De prestaties van zowel Mechelen als Beerschot waren indrukwekkend in die tweede periode

KV kreeg de laatste twee weken wel twee serieuze opdoffers te verwerken. "Die 0-5 tegen Union dat moet toch bijzonder hard aangekomen zijn na zo een lange reeks zonder verliespartij. En dan is er nog die wedstrijd op Lommel. Door het scenario in Leuven stond Mechelen eigenlijk in eerste klasse hé."

Enorme uppercuts

"Dat zijn twee enorme uppercuts geweest voor de mannen van Wouter Vrancken. Beerschot heeft daardoor het mentale voordeel en ik verwacht dan ook dat ze in die eerste wedstrijd vanaf de eerste seconde gaan vlammen op het Kiel", aldus Meeuws

Beerschot heeft door die twee opdoffers een mentaal voordeel

Hangt de hele affaire rond Propere Handen dan niet als het zwaard van Damocles boven KV? "Neen integendeel. Heel die zaak gaat de jongens van Mechelen alleen meer motiveren. Het gaat hen een drive geven om te tonen dat ze de promotie op een correctie manier kunnen afdwingen."

Dubbeltje op zijn kant

Een dubbeltje dat langs een bepaalde kant rolt gaat de beslissing zijn volgens de 67-jarige voetbalcoryfee. "Een snelle goal, een penalty die niet gefloten wordt, een dubieuze buitenspelfase,... van zulke zaken gaat het afhangen." 

Alles rond die Propere Handen gaat KV Mechelen alleen maar meer motiveren

"De details gaan deze eindstrijd beslissen. De eerste kans van de eerste wedstrijd zou wel eens kunnen bepalen welke richting het uitgaat. Ze zijn zo aan elkaar gewaagd, het wordt sowieso kantje boordje voor wie het ook haalt," besluit Walter Meeuws

 

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties