Russische journaliste geeft ons inkijkje: op welke Russen moeten we letten? "Hij is de echte schakel tussen aanval en verdediging"

Florent Malice
Florent Malice
| 2 reacties
Russische journaliste geeft ons inkijkje: op welke Russen moeten we letten? "Hij is de echte schakel tussen aanval en verdediging"
Foto: © photonews

Ja, Rusland moet opnieuw bouwen na het WK in eigen land. Maar het werd daar wel (verrassend) kwartfinalist. En dus mogen de Rode Duivels er niet al te gerust op zijn. Wie zijn de vedetten in Rusland? Wij polsten een Russische journaliste.

Afgelopen zomer tekenden we zelf ook met enkele redacteurs present in Rusland, waardoor we ook enkele goede contacten overhielden aan het avontuur. En dus polsten we bij een van hen naar de sterktes van de huidige Russische selectie.

"De belangrijkste speler? Dat blijft Dzyuba. Niet enkel omdat hij een charismatische ledier is, maar ook omdat hij enorm hard werkt en ook nog eens een finishing touch heeft", is Galina Kozlova van Sport24.ru duidelijk - ook al heeft hij mindere maanden gekend.

En verder? Cheryshev en Golovin kennen we natuurlijk nog vanop het WK, maar er zijn ook andere spelers om in de gaten te houden. "Mario Fernandes is de echte link tussen verdediging en aanval, hij weegt enorm vanop zijn flank en is een fenomenale werker."

"Golovin? Hij blijft een van de leiders van Rusland en is enorm flexibel. Dat het wat minder ging met hem bij en met Monaco? Ik denk dat die problemen tijdelijk zijn. Hij is belangrijk voor het Russisch middenveld", aldus nog Kozlova.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties