Memphis scoorde zijn vijftiende goal voor Oranje en doet zo beter dan Cruijff en Van Basten

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 17 reacties
Memphis scoorde zijn vijftiende goal voor Oranje en doet zo beter dan Cruijff en Van Basten

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland won donderdag zonder al te veel moeite van Wit-Rusland en kon daarbij rekenen op twee goals van Memphis Depay. Die zette zich op die manier in een illuster lijstje.

De twee goals van Memphis Depay tegen Wit-Rusland waren nummer 14 en 15 voor zijn land. Daarmee heeft de aanvaller van Lyon al 15 keer gescoord op zijn 25ste. Het Nederlandse Voetbal International berekende dat er slechts vijf landgenoten waren die vroeger aan 15 goals zaten dan Depay: Johan Neeskens, Patrick Kluivert, Mannes Francken, Dennis Bergkamp en Faas Wilkes.

Dat zijn grote namen, maar er zijn ook een paar legendes die die mijlpaal pas later bereikten dan de voormalige aanvaller van PSV en Manchester United. Grootheden zoals Marco Van Basten en Johan Cruijff.

Depay is nu 25 jaar en een maand oud en heeft nog een lange weg te gaan om topschutter aller tijden te worden van het Nederlandse nationale elftal. Zijn start is alleszins beter dan de man die dat record op zijn naam heeft staan: Robin Van Persie. Die scoorde in totaal vijftig goals voor zijn land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties