Solskjaer en Manchester United: een 'match made in heaven'
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

Manchester United ziet toekomst in Solskjaer en beloont hem met een nieuw contract

Solskjaer en Manchester United: een 'match made in heaven'

Ole Gunnar Solskjaer is niet langer de interim-manager van Manchester United. 'Manager' alleen volstaat nu om zijn functie te omschrijven. De Engelse traditieclub kon niet meer naast de goede resultaten onder de Noor blijven kijken en gaf hem een driejarig contract.

Dat contract heeft Solskjaer zelf afgedwongen met een flinke opmars in het klassement. Bovendien was hij als speler al graag gezien op Old Trafford en nu heeft hij ook als trainer de harten gewonnen in het rode deel van Manchester.

Records en statistieken

Welk bestuurslid van Manchester United de Noor niet zou aanstellen als vaste manager zou wel erg koppig zijn geweest. Aanvankelijk werden de goede resultaten onder 'Ole' nog toegeschreven aan het trainerswisseleffect en vooral aan het bevrijdende gevoel van sommige spelers, zoals Pogba en Rashford, na het vertrek van zuurpruim Mourinho.

Maar de overwinningen bleven maar komen. Dat kon toch geen toeval meer zijn? Hier zijn enkele records of indrukwekkende statistieken die sinds de aanstelling van Solskjaer werden neergezet: 

- ManU pakte 32 punten sinds de trainerswissel. Meer dan eender welke andere club.

- De Red Devils wonnen negen opeenvolgende uitwedstrijden onder Solskjaer: een clubrecord.

- Zijn zes eerste Premier League-matchen werden allemaal gewonnen: een evenaring van het record van Ancelotti (Chelsea) en Guardiola (Man City).

Mogelijke kritiek

Veel kritiek heeft de ex-spits van de Mancunians nog niet moeten slikken. Bij zijn eerste nederlaag - tegen PSG in de Champions League - klonk het dat hij zich tactisch had laten ringeloren.

Hij snoerde zijn criticasters de mond door onverhoopt en onverwacht PSG te wippen in de Franse hoofdstad. Weliswaar met een beetje medewerking van de Parijzenaren, maar toch...

De redenen om Solskjaer geen kans te geven als hoofdtrainer waren overigens erg beperkt in aantal. Degene die het meest naar voor kwam had zelfs niets met zijn capaciteiten te maken: "Manchester United is het aan zijn status verplicht om een bijzonder zwaar contract aan de trainer te geven. Dat lukt niet bij Solskjaer."

Lyrische ex-spelers

De positieve reacties van ex-spelers bleven niet lang uit. "De resultaten zijn onwaarschijnlijk", aldus Gary Neville. "De United-fans zijn weer blij, terwijl het de laatste jaren geen cadeau was om naar deze ploeg te kijken."

"Een fantastische move", vindt Peter Schmeichel van de aanstelling van Solskjaer. De Deen spreekt zelfs van een moedige beslissing van de club. "Naar Manchester United kijken is weer een meeslepende belevenis. Dat ontbrak er de laatste jaren soms aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties