Salah verlost Liverpool in het slot tegen laagvlieger

Simon Wauters

Liverpool heeft vrijdagavond met 1-3 gewonnen op het veld van Southampton. De thuisploeg stond nochtans een half uur op voorsprong.

Shane Long bracht Southampton al na negen minuten op voorsprong. De bezoekers monopoliseerden wel het balbezit. Naby Keïta zorgde na 36 minuten voor de logische gelijkmaker.

De 1-1 bleef lange tijd op het bord staan. In Manchester begonnen Kevin De Bruyne en co al te hopen op puntenverlies van de titelconcurrent, maar na tachtig minuten bracht Mohamed Salah Liverpool toch op voorsprong. Voor de Egyptenaar is het zijn eerste doelpunt sinds negen februari.

Vijf minuten later zorgde Jordan Henderson voor de 1-3. Liverpool telt nu opnieuw twee punten meer dan Manchester City. The Citizens hebben wel één wedstrijd minder gespeeld.