Malinovskyi hangt zeven wedstrijden schorsing boven het hoofd, deze drie spelers moesten sinds de eeuwwisseling nog langer brommen in ons land
Sam Suttels
Sam Suttels
| 18 reacties

Een overzicht van spelers in de Jupiler Pro League die nog langer op de strafbank zaten dan Ruslan Malinovskyi mogelijks moet doen

Malinovskyi hangt zeven wedstrijden schorsing boven het hoofd, deze drie spelers moesten sinds de eeuwwisseling nog langer brommen in ons land
Foto: © photonews

Er is de afgelopen dagen al heel wat gezegd en geschreven over de straf die Ruslan Malinovskyi van Racing Genk boven het hoofd hangt na zijn discutabele rode kaart tegen AA Gent. Nagenoeg iedereen is het erover eens dat de gevraagde strafmaat zwaar overdreven is.

Sinds de eeuwwisseling kregen drie spelers een nog zwaardere effectieve (en terechte) straf te horen. Wij frissen jullie geheugen even op.

Axel Witsel

Deze horrorfout staat ongetwijfeld op het netvlies van menig voetballiefhebber gebrand. In 2009 ging Rode Duivel Axel Witsel in de topper Anderlecht-Standard vol door op de Poolse verdediger Marcin Wasilewski, met een gruwelijke dubbele open beenbreuk tot gevolg.

Voormalig scheidsrechter Jerôme Efong Nzolo kon niet anders dan Witsel een rood karton onder de neus te duwen. Een schorsing van niet minder dan acht weken was het verdict.  Hieronder vindt u de beelden nog eens terug. (Opgelet: niet geschikt voor gevoelige kijkers)

Rodgers Kola

De Zimbabwaanse ex-speler van AA Gent liet zich een jaar of zeven geleden van zijn kleinste kant zien in een thuismatch tegen Lokeren. Hij ging driest door op Laurens De Bock met twee voeten gestrekt vooruit. Hij moest uiteindelijk negen wedstrijden aan de kant blijven.

Sergio Conceiçao

De Portugees maakt vandaag de dag indruk als trainer bij FC Porto en kende voor zijn trainersloopbaan ook een rijkgevulde carrière als speler. Van 2004 tot 2007 kwam hij uit voor Standard.

In 2006 sloegen zijn stoppen evenwel volledig door in de halve finale van de beker tegen Zulte Waregem: de toenmalige Gouden Schoen spuwde in het gezicht van tegenstander Stijn Meert en werd daarvoor logischerwijs bestraft met een rode kaart door ref Peter Vervecken. Hij reageerde furieus op zijn uitsluiting door zijn shirt uit te trekken en het in het gezicht van Vervecken te duwen. Het woelwater mocht vier maanden niet in actie komen door zijn onbezonnen acties.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties