Frenkie de Jong kreeg het aan de stok met scheidsrechter die hem zei "dat hij maar wat sneller moest spelen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 5 reacties

Frenkie de Jong kreeg het aan de stok met de ref tijdens Groningen-Ajax

Frenkie de Jong kreeg het aan de stok met scheidsrechter die hem zei "dat hij maar wat sneller moest spelen"
Foto: © photonews

Na de Champions League-triomf tegen Juventus moest Ajax het zaterdag opnemen tegen FC Groningen. Een wedstrijd die heel wat moeilijker werd voor de Amsterdammers dan verwacht. Frenkie de Jong kreeg het zelfs aan de stok met de scheidsrechter.

Scheidsrechter Dennis Higler kreeg de volle laag van de middenvelder van Ajax. In de eerste helft ging hij verschillende keren verhaal halen bij Higler, nadat die een paar duidelijke overtredingen op hem niet floot. 

"De scheidsrechter zei niet voor overtredingen te fluiten omdat hij vond dat ik de bal sneller moest spelen. Ik heb hem gezegd dat hij de regels moet toepassen en niet moet maken”, zei De Jong aan De Telegraaf.

Ajax moest wachten op een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar voor ze de winst mee naar huis konden nemen. "Groningen deed dat hartstikke goed. Het was een hele lastige wedstrijd. Wij speelden niet goed, maar als je zo'n wedstrijd dan toch nog wint, is dat wel lekker. Vandaag was het een van onze mindere wedstrijden. Ik denk dat je wel zag dat wij misschien iets van frisheid misten", zei De Jong aan de NOS.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties