Manchester United kan, ondanks een sterke Lukaku, niet winnen van Chelsea

Nils Wens
| 2 reacties
Manchester United kan, ondanks een sterke Lukaku, niet winnen van Chelsea

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester United heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om Champions League-voetbal. Ze konden niet winnen van rechtstreekse concurrent Chelsea, waardoor ze op een zesde plaats blijven staan. Voor Chelsea ziet het er beter uit. De club uit Londen staat vierde.

Manchester United begon nochtans sterk aan de wedstrijd en kreeg enkele kansen. Ook Romelu Lukaku speelde een ijzersterke eerste helft en lag aan de basis van de 1-0. Hij wipte de bal mooi tot bij Luke Shaw. Die bracht de bal voor en Juan Mata opende de score tegen zijn ex-club.

Chelsea had het moeilijk en raakte niet in haar spel. Ze waren niet gevaarlijk, maar dan besloot David De Gea om Chelsea een handje te helpen. Hij kreeg een trap van Rudiger niet onder controle en Marcos Alonso was er snel bij om er 1-1 van te maken. Dat was ook meteen de ruststand.

Tweede helft

De tweede helft had niet zo veel entertainment in huis. Rojo had altijd rood moeten krijgen na een doodschop op Azpilicueta, maar de scheidsrechter gaf hem geel. Diezelfde Rojo had nog de beste kans om er 2-1 van te maken. Hij had een stevige kopbal in huis, maar Pedro stond op de juiste plaats om de bal weg te knikken.

Daardoor bleef het 1-1 en doet Manchester United een slechte zaak in de strijd om Champions League-voetbal. Met nog twee speeldagen te gaan staan ze drie punten achter op Chelsea, dat vierde staat in het klassement. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties