1 op 18 in play-offs, maar: "Dit kan ons moment zijn" - ook lof van de tegenstander: "Dit weekend even sterk als Genk"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brussel
| 0 reacties

Gent heeft 1 op 18 in play-offs, maar Asare en Thorup beseffen: "Dit kan ons moment zijn" - ook lof van de tegenstander Wouter Vrancken (KV Mechelen): "Dit weekend even sterk als Genk"

1 op 18 in play-offs, maar: "Dit kan ons moment zijn" - ook lof van de tegenstander: "Dit weekend even sterk als Genk"
Foto: © photonews

Voor KAA Gent liepen de play-offs nog niet zoals ze vermoedelijk hadden verwacht. Met 1 op 18 oogt het bilan wel érg magertjes. De Beker van België lijkt zo dé manier om het seizoen te doen slagen én Europa in te knallen.

"Natuurlijk is er ontgoocheling over wat er allemaal in play-off 1 is gebeurd. Na de vier zeges op het einde van de competitie werd er al gepraat dat we nog konden spelen voor de titel, maar ik gaf altijd aan dat de play-offs een andere competitie waren", aldus Jess Thorup op een persconferentie voorafgaand aan de clash met KV Mechelen.

"De beker? Dat leidt voor mij een eigen leven. Als ik zie hoe we hier geraakt zijn, dan besef ik ook wel hoe het snel kan keren. Deze Cup kan heel belangrijk zijn voor ons, dat weten we al vanaf de halve finales tegen KV Oostende. We moeten nu nog die laatste horde nemen, die ene wedstrijd tot een goed einde brengen."

Willen graag Europees voetbal afdwingen

Want: "We willen graag in Europa spelen. Het is ook voor de fans en voor de club heel belangrijk. Het is een speciale dag voor iedereen, dit kan voor ons hét moment zijn", was de coach van de Buffalo's duidelijk. Daarin werd hij ook bijgetreden door zijn kapitein Nana Asare.

"We zijn heel gemotiveerd, het is de makkelijkste manier naar Europa. Maar: het is één match, met één kans. Ik stond al eens in een bekerfinale in Brussel, maar haalde het toen niet met KV Mechelen. Nu wil ik wél winnen met Gent, het zou veel voor me betekenen", verwees hij naar de verloren bekerfinale van 2009 met Malinwa tegen Genk.

Gent heeft een paar keer niet gekregen wat ze verdienden in play-off 1

De Buffalo's en hun 1 op 18 in play-off 1? Daar had ook Wouter Vrancken overigens nog een en ander over te vertellen: "Ik heb alle matchen van Gent in play-off 1 gevolgd en er zijn echt een paar wedstrijden geweest zijn dat ze niet kregen wat ze verdienden."

"Ze hebben dit weekend nog laten zien dat ze zeker even sterk waren als de autoritaire leider, zeker in de eerste helft", had de coach van Malinwa nog lof voor de tegenstander van dienst woensdag. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties